Produktreturnering och annullering

Konsumenten har rätt att annullera en beställning som gjorts via fjärrköp eller del av den inom 14 dagar efter att leveransen mottogs. Kunden ska meddela säljaren om returneringen/annulleringen separat på förhand. Att bara skicka tillbaka varan eller låta bli att hämta ut leveransen räknas inte som en annullering. Produkten ska returneras senast 14 dagar efter att meddelandet om annullering gjorts.

Till kunden återbetalas produktens pris och ursprungliga leveranskostnader. Returneringskostnader dras av från återbetalningen.

Produktens pris betalas tillbaka till fullo om produkten fortfarande är helt säljduglig. Om möjligt ska produkten ligga i sin originalförpackning. Säljaren har rätt att från gottgörelsen för en använd produkt dra av ett belopp som motsvarar dess värdeminskning.

Returneringsanvisningar:

Returneringar och reklamationer görs i Köparens Hjälpreda -tjänsten på Svea Payments webbsida. En länk till sidan finns i meddelandet med orderbekräftelse.

1. Gör en returnerings-/annulleringsanmälan

Det snabbaste och enklaste sättet att få tillbaka dina pengar är genom att göra en returneringsanmälan under punkten Nöjdhetsgaranti i E-köparens tjänster på Svea Payments webbsida. En länk till tjänsten finns i e-postmeddelandet Bekräftelse av uppdragsom Svea skickat. Välj önskad funktion i Nöjdhetsgarantin (Returnera produkter eller Annullera beställning). Välj de produkter du vill returnera och antal. Om du ännu inte har mottagit produkterna ska du välja Annullera beställning. Tjänsten Nöjdhetsgaranti är tillgänglig dygnet runt. Du kan också skicka oss e-post webbutik@ikh.se.

2. Avvakta instruktioner från webbutikens kundservice

När vi har fått ditt meddelande om annullering, kommer IKH Webbutikens kundservice kontakta dig. Retursättet beror på varans/varornas vikt och storlek. Vi skickar dig returinstruktioner och ett adresskort som ska fogas till försändelsen om det behövs.

3. Packa produkten/produkterna

Packa produkten och alla tillhörande delar noggrant. Använd helst samma förpackning som produkten skickades i. Skicka paketet enligt instruktioner som du har fått från kundservicen.

När IKH:s webbutik har tagit emot och behandlat returneringen, gottgör Svea returneringssumman via kundens valda betalningssätt.

Avsändaren ansvarar för att förpacka produkten ordentligt. IKH:s webbutik ansvarar inte för skador som uppstår genom vårdslöst förpackade returneringar. Kostnaderna för sådana fel debiteras kunden.

Maksuturva-certifierad e-butik

Svea Payments Ab är ett betalningsinstitut och en betaltjänstleverantör som lyder under Finansinspektionen.

Menade du de här?
Produktmärke
Produktkategorier
Produkter
Din sökfråga gav tyvärr inga träffar.